top of page

Jeg vil sælge


Når du vil sælge din kolonihave, så skal du undersøge og gøre følgende:

 1. Du skal undersøge, om du har ibrugtagningstilladelse på alle dine bygninger (Kolonihaveforbundets Aarhuskreds’ godkendelse af dine bygninger).

  Har du bygninger i din kolonihave, der ikke er godkendt, så skal du have det hele godkendt først. Vurderingsudvalg og bestyrelse kan og må ikke vurdere og sælge din have, før du har ibrugtagningstilladelse på alle bygningerne i din have.

  Hvordan du gør, for at få godkendelse af dine gamle bygninger, finder du på hjemmesiden under ”Godkendelse af gamle bygninger”. Har du bygninger, der ikke er ibrugtagningstilladelser på, så vil dit salg tage længere tid.

  Bestil en tingbogsattest på dit kolonihavehus, du finder vejledning til det på hjemmesiden under ”Dokumenter og links”.
  Adresse: Haveforeningen Oldjorden (havenr.) 8230 Åbyhøj

   

 2. Tingbogsattesten afleverer du til bestyrelsen sammen med: underskrevet ”Opsigelse af kolonihave” og ”Ejererklæring” (begge dokumenter finder du også under ”Dokumenter og links”).
   

 3. Vurderingsudvalget kontakter dig herefter for at aftale et tidspunkt, hvor vurderingsudvalget kommer på besøg for at vurdere din have.

  Der bliver vurderet på faste datoer i havesæsonen, ca. 2 gange om måneden og efter "først-til-mølle" princippet.
  Havesæsonen er april, maj, juni, juli er feriemåned = ingen vurderinger, august, september og oktober (dog kun vurdering i starten af oktober måned, så bestyrelsen kan nå at færdiggøre havesalget inden sæsonen slutter). 

  Vurderingen koster 1.200 kr., som du betaler kontant ved vurderingen.

  Læs mere om vurdering under ”Praktisk om vurdering”.

  Print praktisk huskeliste i forbindelse med vurdering og salg

   

 4. Efter besøget i din have laver vurderingsudvalget vurderingen. Bestyrelsen sender dig vurderingen, når vurderingen forligger. Du skal godkende vurderingen, før bestyrelsen kan gå videre med dit salg.

  Ønsker du at anke vurderingen, kan du gøre det indenfor 14 dage. En omvurdering bliver foretaget af et vurderingsudvalg under Aarhuskredsen. Omvurderingen koster 1.386 kr. (2016). Det er så omvurderingen der bliver den bindende maksimale salgspris for haven.

  Hvis vurderingsudvalget kommenterer skadedyrssikring af dit kolonihavehus, så taler de om sikring fra dit hus’ sokkel og ned mod jorden. Læs mere under ”Rotter”.

   

 5. Når du har godkendt vurderingen, kontakter bestyrelsen folk på ventelisten, først den interne venteliste og så den eksterne venteliste.

  Du får besked om, hvornår vi har fremvisning af din have. Du er ikke selv til stede ved fremvisningen.

  I den mellemliggende periode vil du opleve, at folk fra ventelisterne vil gå forbi din have og kigge ind i den. De har fået besked om, at de ikke må gå ind i din have.

   

 6. Når vi har fundet en køber, så aftaler vi nærmere omkring overtagelse og underskrifter af dokumenter.

  Du aftaler selv med køber omkring salg af løsøre, det har bestyrelsen ikke noget med at gøre.

  Det koster koster 2.000 kr. at sælge en have, hvor sælger og køber betaler halvdelen hver. Som sælger skal du betale 1.000 kr. kontant ved underskrift af dokumenter.

  Husk ved overtagelsen af få aflæst el og indberettet til NRGI.

  Overskud fra salget bliver overført til dig 6 hverdage efter overdragelsen af haven.

Opdateret 04.05.2019 kl. 09.20

bottom of page